Hrvatska Ace of Base fan stranica
ACE OF BASE CROATIA
Anketa
I want new Ace of Base album to be:Anketa
Ace of Base bez plavuše:Blog
utorak, listopad 21, 2008
Ace of Base od danas imaju svoj službeni kanal na popularnom video-provajderu YouTube.  Možete ga vidjeti ovdje: http://www.youtube.com/user/aceofbase

Bend se putem ovog kanala obratio svojim fanovima najvljujući Greatest hits album u studenom i sasvim novi albuma sa svjetskom turneojom 2009.

Obraćanje benda (listopad 2008):
http://www.youtube.com/watch?v=DaK0i_vMwKg

Privju iz studija:
http://www.youtube.com/watch?v=GndnwUOJUVE&feature=user


Danas se dogodila i online premijera videa za povratnički single WHEEL OF FORTUNE 2009:

http://www.youtube.com/watch?v=DE-ff4a6nqc&feature=user
aceofbase @ 18:44 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, listopad 8, 2008
Povratnički single bit će Wheel of fortune 2009, koji je u originalu osvajao top ljestvice daleke 1992. godine. Single izlazi na tržište 24. listopada 2008.

 POSLUŠAJ:


http://www.youtube.com/watch?v=IQcyy00aGUQaceofbase @ 14:21 |Komentiraj | Komentari: 0
Ace of Base izdaju kompilaciju najvećih hitova, remiksa klasika i svih videa. Ovaj paket, koji se sastoji od 2 CDa i jednog DVDa izlazi 10. studenog 2008. Izdavčka kuća je Polyground / MEGA.

Kompilacija sadži i sasvim nove verzije hitova Don't turn around i Wheel of fortune.

CD1 The Greatest Hits


1 The Sign
2 All That She Wants
3 Wheel Of Fortune
4 Lucky Love
5 Beautiful Life
6 Happy Nation
7 Life Is A Flower
8 Don't Turn Around
9 Hallo Hallo
10 Always Have, Always Will
11 Cruel Summer (Big Bonus Mix)
12 Unspeakable
13 C'est La Vie (Always 21)
14 Living In Danger
15 Beautiful Morning
16 Da Capo

CD2 The Classic Remixes


1 Wheel Of Fortune (2009 Version)
2 Don't Turn Around (2009 Version)
3 The Sign (The Remix)
4 Cruel Summer (Soul Poets House Bust)
5 Never Gonna Say I'm Sorry (Sweetbox Funky Mix)
6 Life Is A Flower (Soul Poets Night Club Mix)
7 All That She Wants (Madness Version)
8 Lucky Love (Raggasol Version)
9 Travel To Romantis (Love To Infinity Master Mix)
10 C'est La Vie (Always 21) (Remix)
11 Happy Nation (Moody Gold Mix)
12 Hallo Hallo (Dub Version)
13 Living In Danger (D-House Mix - Short Version)
14 Beautiful Life (Lenny B's House Of Joy Club Mix)
15 Megamix (Long Version)

DVD - The Videos

1 All That She Wants
2 Wheel Of Fortune
3 Happy Nation
4 The Sign
5 Don't Turn Around
6 Living In Danger
7 Lucky Love
8 Beautiful Life
9 Never Gonna Say I'm Sorry
10 Life Is A Flower
11 Cruel Summer
12 Travel To Romantis
13 Always Have Always Will
14 C'est La Vie (Always 21)
15 Beautiful Morning
16 Lucky Love (Acoustic Version)
17 Unspeakable
aceofbase @ 14:08 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, travanj 18, 2008
Ace of Base se vraćaju! Slavni švedski pop/dance sastav iz devedesetih godina odlučio je prodrmati glazbenu scenu nakon više godina pauziranja. Nekoliko je stvari bitno naglasiti oko njihovog povratka. Prije svega, mnogi mediji, pa uključujući i neke Hrvatske, govore o ponovnom ujedinjavanju benda. To nije točno jer se bend nikad nije ni raspao!

POČETAK KARIJERE

Karijera Ace of Base počela je krajem '80ih godina kada su Ulf Ekberg i Jonas Berggren osnovali techno-elektro sastav Tech-noir. Početkom devedesetim u svoju postavu Jonas uključuje svoje dvije sestre Malin i Jenny Berggren i tako je rođen Ace of Base! Svoj tvrdi elektro zvuk su promjenili u danas prepoznatljivi pop / dance / reggae. Upravo je taj inovativni zvuk napravio pravu revoluciju u pop glazbi pa se Ace of Base uzimaju za preteću pop trendova koji su vladali 'poslije' njihovih slavnih godina. Svoj debitantski album 'Happy nation / The sign' Ace of Base su prodali u nevjerojatnih 30 milujna primjeraka i službeno su ušli u Guinessovu knjigu rekorda kao najprodavaniji debitantski album svih vremena. Hitovi su se nizali jedan za drugim: Happy nation, Wheel of fortune, All that she wants, The sign, Dont't turn around, Living in Danger. U rekordno kratkom vremenu Ace of Base su osvojili sve svjetske top ljestvice pa nije bila rijetkost da su istovremeno imali #1 single i albim u SAD-u i UK, ali i na drugim ljestvicama. Svoju planetarnu poularnost bend je stekao pozitivnom tekstovima i zaraznim melodijama, ali i prirodnosti koju članovi ovog benda nikad nisu izgubili usprkos svjetskoj slavi.


ATENTAT - PREKRETNICA

19994. godina događa se značajan događaj koji će promjeniti budućnost benda. U obiteljsku kuću Berggrenovih provalio je psihiči poremećn fanatik iz Njemačke i nožem je napao Jenny Berggren i njenu majku. Njih dvije su se uspjele oduprijeti napadaču ali je majka ranjena, a obje su imale teške psihičke posljedice zbog napada. Iako se Jenny sasvim oporavila od ovog nemilog događaja, njena sestra nije isto mogla učiniti. Dobila je težak oblik fobije prema javnosti i medijima i sve se češće počela povlačiti u privatnost.

ALBUM 2 (1995)

1995. bend izdaje drugi albuma THE BRIDGE s kojega smo slušali hit singlove Beautiful Life, Lucky Love ili Never gonna say I'm sorry. Album je bio mnogo mračniji od prvoga, a prodao se u osam milijuna primjeraka. Na albumu se nalazila dirljiva pjesma Ravine u kojoj je Jenny opisala napad na nju.

ALBUM 3 (1998)

Treći studisjki album Ace of Base izdaju 1998. pod nazivom FLOWERS. Najveći hitovi s albuma su bili Life is a flower, Cruel sumer, a izdani su još Travel to romantis, Always have, always will i  Everytime it rains. Album je bio najprodavaniji u Švicarskoj, a dosegao je broj 3. u Njemačkoj. Ova era je obilježila postupno udaljavanje Malin Berggren od ostatka benda pa je na gotovo svim promo materijalima, ukljulčujući korice albuma, bila zamagljena u pozadini. Bend je imao velikih problema s nagovaranjem Mailn da snima s njima spotove ili radi promo materijale. Zabilježeo je i nekoliko inceidenata na snimanjima gdje je Mailn pobjegla s istih.

Bend se s ovim našao u svojevrsnoj krizi jer nisu mogli funkcionirati u okrnjenom sastavu jer je većina pjesama snimljen s dvije pjevačice. Drugi problem je što su im producentske kuće namećale željeni zvuk (zbog ugovornih obveza) iako bend nije isti htio slijediti.

10 GODINA POSTAJANJA - KOMPILACIJA HITOVA (2000.)

2000. godine, na desetu obljetnicu postojanja, Ace of Base izdaju kompilaciju hitove 'Singles of the '90s', koji je sadržavao nekoliko novih singlova od kojih je izdan samo 'C'est la vie', koji je dosegao broj #1 na španjolskoj ljestvici singlova. Iako je Malin sudjelovala u studijskom snimanju albuma više se nije pojavljivala s ostatkom benda u javnosti. Fanovi grupe zahtjevali su od benda da se očituje po pitanju Malin Berggren ali je odgovor uvijek bio isti - Malin je dio benda, ali samou studijskom dijelu.

ALBUM 5 8 (2002.)

2002. godine Ace of Base izdaju peti albuma 'Da Capo'. S njega su skinuta dva singla 'Beautiful morning' i 'Unspeakable'.  Promocija za ovaj album gotovo je sasvim izostala, a uz katastrofalan odabir slinglova s albuma (jer imalu su odličnih singlova na albumu ali izabrali loše), cijelo ovo razdbolje neće ostati upamćeno po dobru za Ace of Base, osobito ne na glazbenim top ljestvicama.
NI NA NEBU NI NA ZEMLJI


Nakon toga su se proširile glasine o raspadu benda, ali su ih članovi uporno demantirali. Na nemalo iznenađenje bend je 2003. i 2004. održao 2 velika koncerta u Belgiji (bez main) s kojim su pred napunjenim dvoranam pokazali da su i dalje aktivni.

POVRATAK ACE OF BASE

2007. godine Ace of Base objavljuju namjeru povratka na glazbenu scenu. Objavili su da Malin Berggren službeno više nije članica benda i da djeluju kao trio. Prije novog albuma bend odlučuje napraviti svjetsku turneju koje je počela najesen iste godine. Svi koncerti bili su rasprdani danima prije samog održavanja, a na njima je bend izvodio svoje najveće hitove iz karijere. Nova energija benda više je nego uočljiva pa su publici predstavili svoje stare hitove u sasvim novom zvuku uživo. Početak svjetske turneje uglavnom se odnosio na Skandinavjiju, istočnu Europu i Rusiju.


NOVI ALBUMA NAJESEN


Ace of Base trenutno spremaju svoj šesti studijski album. Vjerojatno će to biti dupli CD s novim pjesmama i starih hitovima u novom - izmjenjenom izdanju. Osim toga. bend će na svakom kontinentu unutar Dlobal dance projecta iznati po jedan remix album. Svaki pojedinacni album ce sadržavati remikse njihovih albuma od strane pozntih DJ-eva sa svih pojedinacnih kontinenata.
Zvuk novog albuma, najavljeno je, bit će orijenitran prema izvornom, elektro zvuku. U travnju su Ace of Base održali nekoliko koncerata u Ukrajii i Moskvi, a svjetska turneja se nastavlja po Europi i Aziji. Iako još nije službeno izdan, single Wheel of fortune 2008. već je zauzeo broj 1 na Euro web top ljestvici. Bend najavljuje novi snigle tijekom ljeta, a izlazak novog albuma u jesen 2008.aceofbase @ 11:51 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, srpanj 5, 2006
Yesterday most popular newspapers in Dalmatia wrote about Ulf's performance as a DJ in Dubrovnik and my meeting with Ulf.Ace of Base's frontman performed as a DJ

ULF CAUGHT BY FANS FROM SPLIT

 EastWest Club on Dubrovnik's Banjama beach, proclaimed as one of 3 wold's most attractive beach places, had a special guest. The crowd that wanted good music and fun was entertained by Ulf Ekberg, member of world fameous band Ace of Base, which was very hot some years ago. Impassioned musician, Ulf Ekberg, is linked with Dubrovnik by Zoran Vladic, the part owner of EastWest club. Many came to see Ulf. It is interesting that just for this occasion a group of former, but also actual fans of Ace of Base came from Split to Dubrovnik, and Rade Popadic was one of them. Rade was overjoyed to meet the idol from his youth, and specially because of Ulf's visit to Dubrovnik a new blog has been made http://www.aceofbase.bloger.hr, where some of Ulf's adventures in Dubrovnik can be seen.

SLOBODNA DALMACIJA (P. Peko, translation: Rade Popadic)

aceofbase @ 22:01 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, srpanj 3, 2006
During his visit to Dubrovnik Ulf gave the interview to the local press, including DUBROVACKI VJESNIK. Here is the translation:

ULF EKBERG, ACE OF BASE: CROATIAN SONGS ARE SO SAD

 Do you remember hits ATSW, TS, CS? If you answer id affirmative, then you also remebber that they were performed by swedish dance/pop band Ace of Base, which had so much been compared with legendery group Abba. Their top of carriere was in the mid '90s. Their debue album TS/HM was sold in more od 23 mil. Copies in 1993 which made them the holders of record in Guiness book of records (best selling album of a new artest). You wonder where are they  now, what have they benn doing?
One of them, Ulf Ekberg, is in Dubrovnik these days. He visited the city with his family; wife and 18 month old son. He is in the visit to the godfather of his son – Zoran Vladic, the owner of Eastwest beach club on Banjama beach. They met eachothers 15 years ago in Sweden, where Zoran have been living for years. Despite the distance, Ulf kept the friendship with Zoran, and he visited Dubrovnik in 1999 for the first time. He have been coming back every summer ever since.

 
-         Croatia is, no doubt, one of the most beautiful parts of Europe. Beautiful land, but it still have to develope. By that, I mean the offer of a night life which is still quiet poor, and too bad that you have so much waste potential and i don't know why don't you use it. Lot of my friends that had been here are complaining that there are not enough night clubs and they don't wanna come back.

Ulf was spending most of the time in Dubrovnik at Banjama beach where he enjoyed with his little son in charms of sea, which was warm to him as a Swed. Although he enkoys the status of star in Sweden, nobody stoped or recognized him in Dubrovnik. But', that has not been the case 5 years ago when the band was on top of popularity. Ulf will perform this Saturday as a DJ in EastWest beach club. In the meanwhile, he planned to visit islands Hvar and Brac. Awared of the fact that one of the matches of the world chamiponship where Sweden played visited more that 50 000 of Swedish supporters, we were curious if Ulf plans to go to Germany?
 

-         I will go if we qualify into the next round. I like football and I like to watch the games, but on television.Swedish dance group was hot during the '90s, and last 5 years they are not on scene. Will the band get together once more, release the new album?

-         At this moment, each of us have been doing various projects. I've been doing with Nokia and Canon, I advised them in musical matters. I write few scenarios for movies, and I produced several TV series. You asko me for the new album? Maybe we will release it but we need a good timeing. At the end of last year we had more that 25 concerts in one month, and each one was sold out, which means the croud still like us.

 Although he played the popular dance music with Ace of Base, privatly Ulf loves to listen the relaxing music. He listened the Croatian music lot of times, thanks his friend Zoran and Ulf concludes:

 -         I've noticed that the lyrics of your songs are so deep, sad, there are lot of broken hearts…(Ines Vlašić, Snimio: Grgo Jelavić, translation: Rade Popadic)
http://www.dubrovacki-vjesnik.hr/

aceofbase @ 18:50 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
četvrtak, lipanj 29, 2006
During meeting with Ulf I asked him several questions that Acers told me to ask. I had only about 10 minutes, bacause Ulf was in a rush, he had to perform as a DJ at exactly at midnight.

Do you have a contact with the bend members outside Ace of Base?

- THE ONLY CONTACT I HAVE WITH BAND MEMBERS IS RELATED TO THE BAND. THAT MEANS NOT REALLY OUTSIDE ACE OF BASE.

WHAT DO YOU DO AT WEEKENDS?

- I DON'T REALLY HAVE THE WEEKENDS LIKE REGULAR PERSON. MY LIFE RHYTHM DOESN'T OFFER ME A CHANCE TO RELAX AT WEEKENDS. IT'S JUST LIKE EVERY OTHER DAY OF THE WEEK. MAYBE YOU WANTED TO ASK WHAT DO I DO IN MY FREE TIME. THAT'S A REALLY GOOD QUEESTION ACTUALLY. HMMM... LET ME SEE. IN MY FREE TIME, I.... I GO TO CROATIA! OF COURSE IT IS NORMAL TO SPEND THE FREE TIME WITH GIRLFRIEND... OR BOYFRIEND

WHAT MALIN STUDIES?

- SHE STUDIES JEWISH. (LAUGHUNG) AND DON'T ASK ME WHY!

IS SHE LIKE LEARNING OR STUDING AT HOME OR AT THE UNIVERSITY?

- AT UNIVERISTY OFCOURSE.

WILL JENNY RELEASE THE SOLO ALBUM?

- IF YOU'RE TALKING ABOUT THE ALBUM FOR WHOLE SWEDISH OR LARGER TERITORY THAN DEFINITELY NOT. BUT FOR SOME LOCAL PROJECT MAYBE.

YOU HAVE A LOT OF DEMO SINGLES. IS IT POSSIBLE FOR AOB TO RELEASE ALBUM WITH DEMOS AND B SIDE SINGLES, WHILE WE'RE WAITING FOR THE NEW ALBUM?

- I DON'T THINK THAT WILL HAPPEN.

IS IT TRUE THAT YOU'RE BECOMING A DAD ONCE AGAIN?

- YES, IT'S TRUE. IT SHOULD HAPPEN IN SEPTEMBER.

YOU WILL PERFORM THIS EVENING AS A DJ IN EAST WEST BEACH CLUB. HAVE YOU EVER DONE IT BEFORE?

-I'VE BEEN INTERESTED IN DJ-ING EVER SINCE 1992 (TECH NOIR PERIOD). AFTER WE FORMED ACE OF BASE I MET SO MANY DJ'S WHO MIXED OUR SINGLES. SO I LIKED WHAT THEY DID AND LEARNED SOMETHING. I DON'T DO DJ.ING PROFFESIONALY. I DO IT FOR MY HEART. AND FOR MY FRIEND ZORAN VLADIC TONIGHT.

WHAT WILL THE NEW ALBUM BE LIKE?

- IT WILL BE ORIGINAL! (LAUGHING)

CAN U TELL ME THE TITLE OF ANY SONG YOU RECORDED SO FAR?

- HMMM. WE HAVE MANY SONGS, SEVERAL HUNDREDS. BUT THESE SONGS AREN'T GOOD ENOUGH FOR THE NEW ALBUM. SO FAR WE DIDN'T RECORDED SONG THAT ARE GOOD ENOUGH FOR THE ALBUM.

OK, CAN YOU TELL ME SOME SONG TITLES OF THE SONGS WHICH AREN'T GOOD ENOUGH FOR THE ALBUM?

- NOT REALLY, I CAN'T REMEBER...

OK ULF I WISH YOU ALL THE BEST WITH YOUR PERFORMANCE TONIGHT, AND SAY HALLO TO THE REST OF THE BEND!

- OK, NO PROBLEM. AND YOU KNOW WHAT. I LIVED WITH MANY CROATS IN SWEDEN. I REALLY RESPECT THE CROATS, WHEN THEY GIVE YOU THE WORD (PROMISSE) THEY STAND FOR  IT.

aceofbase @ 23:51 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 28, 2006
So, finally it happened! For the first time I met someone from Ace of Base. Maybe this comes, 10 or 15 years too late, but I guess it's better ever than never. I went to Dubrovnik from Split on Saturday, 24th of June. It was a real pleassure to travel over beautiful Adriatic coast. The weather was really summerih, around 35°C.

Here is the bridge just before Dubrovnik:
Finaly Dubrovnik, the beautiful and historical town on the very south of Croatia:


Few more pictures of Dubrovnik:In the evening, we go to East West Beach Club. It is placed on fameous Banjama beach, pronounced 3rd best in the world:Around 23:30 I meet Ulf in the bar. He was very friendly. After meeting each other I showed Ulf some of my fan material. We tlaked about past of the band, and touched some actual themes. The interview with Ulf will be published soon on this site. Ulf is very pleased with hospitality in Dubrovnik and Croatia in generas. As he said, he comes to Croatia every year, and this time he stayed the longest - 20 day. He is on the vacation with his family, wife and his son. Ulf will become father in september once again. We gave Ulf a present, and than he performed in the Club as a DJ: Ulf played latest club hits, and after 2 hours he played the hits of he '90s incl. 3 Ace of Base hits: All that she wants, Beautiful life and Cruel summer. 

Here are the pictures:

aceofbase @ 15:20 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, lipanj 23, 2006

Today I made an interview with Ulf. It was possible because of the major help of Zoran Vladic, the godfather of Ulf's son. Zoran is also the owner of the club where Ulf will performe as a DJ this Saturday. I spoked with Ulf about 15 minutes. I recorded the intervju via my digital cam, and than I put it to the PC. I must say that strange thing happen, I can't find the first part of the interview anywhere, maybe it's hidden somewhere… But I uploaded the last part of the intervju (3 minutes). All in all, I asked Ulf about his holidays in Croatia, he said that Croatia and esp. Dubrovnik is one of the most beautiful places for vacation in the world. He will play this Saturday as a DJ in the club just for fun, not professionaly. The gig starts around midnight, and I will meet Ulf one hour earlier. If anyone is interested to meet Ulf with me pleas contact me at radesnow@yahoo.com

I asked about the new album. I was quiet angry at Ulf beacause I sad it is  very unfair towards the fans to say so often that the new album comes soon. He said that the record companies are to blame, not the band memebers. Ulf said that the bend member have strong will to make an album. But it won't come out at least in one year. And I think that's about it. He also said that few songs are finished. And that they have more than 200 demo singles. But they don't want to publish an album before they are completely ready for that. That means two things: they have to have very good songs, and more imortant they have to be mentaly ready for new album. I told Ulf that they should do more original music than with Da Capo. Poppy songs are out. Ulf said that the strange thing is that the whole first album (which was mega succesfull) was completely made by the computers. The big role in the sound played legend Dennis Pop. On other albums they used some real sounds - instruments.  Ulf said that he hear more and more music that soundd like early '90s on american radio stations, so this could mean that new Ace of Base would be Ace of Base of 1992. Ulf doesn't think that Malin is ready to take the front place in the band once again, she will do the vocals, but probably won't tour with other aces. Malin returned to the University once again whre she studies now. Finaly Ulf said that he thinks that last year's performances in Belgium were success, the band enjoyed the gigs, and fans were happy too. He said that something like that is possible once again before the new album.

Here is the intervju with Ulf (WMA format, 1,56mB).

Click on the picture below, that's Ulf in Dubrovnik last year! 
aceofbase @ 00:34 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, lipanj 20, 2006
Pualina Peko, the journalist from newspapers Slobodna Dalmacija send to me 2 brandnew photos of Ulf. Hope you like it!aceofbase @ 13:09 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Arhiva
« » tra 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
Brojač posjeta
164384
Index.hr
Nema zapisa.